W dniu 8 kwietnia uczniowie klasy 6a wykorzystując szkolne Laboratorium Przyszłości mogli oddać się kuchennym rewolucjom. Na pierwszy ogień gastronomicznego szaleństwa poszły owoce, warzywa, czyli sałatki warzywno-owocowe oraz zdrowe śniadanie. A wszystko to w ramach obchodzonego dzień wcześniej Światowego Dnia Zdrowia. Każdy uczeń samodzielnie przygotował sobie zdrowy posiłek, a na dokładkę miał możliwość zdegustowania odżywczego koktajlu przygotowanego przez wychowawczynię. W trakcie konsumpcji uczniowie mogli wsłuchać się w wykład Pani Violetty Kruczkowskiej na temat profilaktyki zdrowego stylu życia, który wdrażany jest w naszej placówce w ramach Ogólnopolskiej Akcji Trzymaj Formę. Śmiało można powiedzieć, że uczniowie z klasy 6a potrafią zadbać o swoje zdrowie i dobre samopoczucie:)
Opracowała: E.Butor