Informacje bieżące

ZAMÓWIENIE NA USŁUGI SPOŁECZNE - OGŁOSZENIE

SIWZ

Zapytania i odpowiedzi 1

Wybór dostawców artykułów spożywczych, na rzecz Zespołu Szkolno - Przedszkolnego nr 8 we Wrocławiu - Informacja w trybie art. 86, ust. 5 ustawy PZP

 

***************************************************

 

 

GALA " Najlepsi z najlepszych" 2018

 

Bieżące konkursy i działania

Zacznik nr 1   ME   logotypy

MATEMATYCZNE EKSPERYMENTY

************************************************

 "Klasa na medal" - edycja 2017/2018

***********************************************

Konkurs miedzyszkolny "Makieta dolnośląskiego zamku

***********************************************

 

 

 

 

Zachęcamy do odwiedzenia:

 

bip  

pedikuloza

 

 

logotrene2r                                                                                                      

                

caly wroclaw czyta dzieciom

- podsumowanie 2014

- podsumowanie 2015

- podsumowanie 2016

- posumowanie 2017

 

 

  

 NC 1KOŁO MŁODYCH DZIENNIKARZY

                                     KLASY 1-3

                        - Mozaika

                        - Darmowe podręczniki

                        - Sekrety stołówki

                        - Na ratunek pingwinom

                        - Toaleta

 

 

 Ważenie tornistrów 2016/2017

iko ows

   

 

 

Owoce i mleko w szkole

 

 

Jak towarzyszyć dziecku w okresie dojrzewania

20161108 0907168 listopada klasa 5c wybrała się do Akademii Małego Kucharza przy ulicy Inżynierskiej. Zajęcia dotyczyły zdrowego żywienia. Każdy uczeń miał okazję samodzielnie wykonać wytrawną babeczkę  z szynką i warzywami. Dodatkowo odbył się wykład na temat wartości odżywczych użytych składników oraz przedstawiono ciekawostki kulinarne. Na zakończenie wszyscy otrzymali przepis na to pyszne danie oraz ze smakiem zjedli swoje kulinarne dzieła. (D.Sikorska, A. Żarczyńska)

sm13 listopada 2016 uczniowie klas 1a, 2a, 2b, 2c, 3a wybrali się na zajęcia terenowe w ramach programu „Szkoła w mieście”. Dzieci skorzystały z zaproszenia Nadleśnictwa Oborniki Śląskie i pojechały do szkółki leśnej w Jarach. Podczas zajęć uczniowie utrwalili wiadomości dotyczące lasu, jego warstw oraz mieszkańców. Mogły zobaczyć dzika i posłuchać o jego zwyczajach. Zajęcia zakończyło ognisko i zabawy ruchowe. Jesienny las zachwycił wszystkich uczestników wycieczki! 

magia kinaW październiku klasy 5a, 5b i 5c udały się do kina „Arkady” na lekcję filmową zorganizowaną w ramach projektu edukacyjnego „Szkoła w mieście” . W trakcie lekcje uczniowie poznali  najważniejsze etapy tworzenia dzieła filmowego . Dowiedzieli  się, na czym polega specyfika realizacji filmu i czym różni się od innych tekstów kultury. Odkryli,  które z kultowych scen filmowych były improwizowane. Poznali kulisy tworzenia najsłynniejszych filmów dowiedzą się, w jaki sposób najmniejszy element filmowego obrazu tworzy magię kina. Lekcja filmowa zakończyła się wspólnym oglądaniem filmu „ Tom i Huck” na motywach powieści M.Twaina. (P.Mazurkiewicz, E.Zając, M.Berdzik, D.Sikorska)

20161013 09322413 października uczniowie klasy IVb udali się- w ramach Szkoły w mieście- do Hydropolis. Centrum  wiedzy o wodzie mieści się w zabytkowym budynku przy ul. Na Grobli. To dawny zbiornik wody czystej wybudowany w 1893 roku. Podczas zajęć dzieci miały okazję obejrzeć łódź podwodną, poznać morskie zwierzęta oraz przyglądać się sztucznie wytworzonej nawałnicy śnieżnej. Ogromne emocje wzbudziła wodna drukarka znajdująca się przed wejściem. (opracowanie: D.Jarosz, A.Żarczyńska)

We wrześniu 2016 r. uczniowe klas 5a i 5b uczestniczyli w ramach akcji "Szkoła w mieście" w zajęciach zorganizowanych przez Akademię Młodego Kucharza. W Akademii uczniowie mogli przyrzadzić ciekawą potrawę, zaprzyjaźnili się z różnymi kuchennymi sprzętami, nauczyli się rozpoznawać przyprawy, oswoili się z wieloma nowymi składnikami potraw. Doskonalenie kulinarnych umiejętności przebiegało w przyjaznej atmosferze, nie zabrakło czasu na pytania i żarty. Wszystkie składniki, fartuszki i akcesoria kulinarne potrzebne do przygotowania przepysznej zapiekanki zapewniła nam Akademia Młodego Kucharza. Pod koniec zajęć zasiedliśmy wspólnie do stołu, aby zjeść przygotowaną samodzielnie potrawę.  Takich pyszności dawno nie jedliśmy. Wszystko było "pychotkowe" (P.Mazurkiewicz, E.Zając, M.Berdzik)