Informacje bieżące

UMOWA - usługi restauracyjne

Bieżące konkursy i działania

Zachęcamy do odwiedzenia:

 

bip  

 

logotrene2r                                                                                                      

                

caly wroclaw czyta dzieciom

- podsumowanie 2014

- podsumowanie 2015

- podsumowanie 2016

- posumowanie 2017

  NC 1Nasze propozycje

- scenariusz - historia

- scenariusz biologia

- prezentacja biologia

- konspekt - język angielski

                                     

                        

                        

                     

                        

                     

 

 

 Ważenie tornistrów 2016/2017

iko ows

   

 

 

Owoce i mleko w szkole

 

 

Jak towarzyszyć dziecku w okresie dojrzewania

20171127 10191827 listopada 2017r. klasa 3b i 3c udały się do Dolnośląskiej Biblioteki Publicznej na lekcję biblioteczną pt. „Katalożek ilustrowany. Katalog – ilustracja – informacja”.

 Lekcja była bardzo ciekawa, uczniowie dowiedzieli się m.in. jak przebiega droga od pomysłu autora na książkę aż do jej wydrukowania, dzieci wykonały także własne karty katalogowe.

Zostaliśmy także zachęceni do zapisania się do biblioteki i korzystania z zajęć, które ona oferuje. Skorzystamy na pewno (M. Biernacka, A. Boruta-Jańska, M. Grela) 

W dniu 9.11.2017 uczniowie klasy 2a wybrali się do Dolnośląskiej Biblioteki Publicznej i wzięli udział w warsztatach pt. ,,Poznajemy bibliotekę”. Pan Jakub Biela, pracownik biblioteki w ciekawy sposób opowiedział o swojej pracy, zasadach funkcjonowania biblioteki, zgromadzonych tam książkach. Dzieci miały czas na oglądanie książek oraz zabawę związaną ze wspólnym tworzeniem Silent Book pt. ,,Rybka Zosia i Rekin Karol”. Dzieci z radością odkryły, że biblioteka może być miejscem ciekawym, w którym oprócz książek możemy spotkać niebanalnych ludzi. (Renata Płochocka i Agnieszka Pabin)

skraba kucharz8 listopada 2017 r. nasza klasa wzięła udział w zajęciach kulinarnych. Uczniowie przygotowywali zdrowy i pyszny krem czekoladowy oraz piekli chrupiące bułeczki. Dzieci precyzyjnie odmierzały składniki, mieszały i nakładały ciasto. Upieczone i posmarowane kremem bułeczki zostały ze smakiem zjedzone. To była bardzo udana lekcja.

(Małgorzata Skraba, Andrzej Smuga) 

W dniu 23 października 2017 roku uczniowie klasy 2a uczestniczyli w warsztatach kulinarnych, zorganizowanych w Akademii Młodego Kucharza, w ramach projektu SZKOŁA W MIEŚCIE. Celem zajęć było kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych. Podczas warsztatów dzieci samodzielnie przygotowały bułeczki dyniowe oraz krem czekoladowy z cieciorki. Na koniec uczniowie otrzymali przepisy, żeby mogły pod okiem rodziców przygotować podobną potrawę w domu (Renata Płochocka, Agnieszka Pabin).

PART 150867985258819 października 2017r. uczniowie klasy 3b wzięli udział w warsztatach kulinarnych w czasie których samodzielnie przygotowywali dyniowe bułeczki oraz krem czekoladowy z cieciorki.

Wszyscy bardzo chętnie zabrali się do tej kulinarnej przygody. Było pysznie, zdrowo i wesoło  (Anna Hoja, Monika Biernacka)